Новости

Кампања кренула из Бање Ковиљаче

Сигурнију будућност за Србију и Лозницу може донети једино коалиција окупљена око Српске напредне странке (СНС) и њеног лидера Александра Вучића, речено је у недељу увече у Бањи Ковиљачи на предизборном митингу те коалиције.

Скуп у горњој сали Кур-салона, којим је започела предизборна кампања коалиције у Лозници, окупио је велики број присталица СНС-а и коалиционих партнера Социјалдемократске партије Србије (СДПС), Српског покрета обнове (СПО) и Покрета социјалиста (ПС).

Председник Градског одбора СНС и кандидат за посланика др Јездимир Вучетић поручио је да је Александар Вучић, као нови вођа српског народа, решен да са својом екипом честитих, образованих и квалитетних људи донесе препород Србији.

Вучетич је рекао да ће коалиција око СНС-а водити позитивну кампању, да неће критиковати друге странке, већ представљати своје људе, идеје и програме.

Он је као три основна циља у кампањи навео подстицање економског развоја и запошљавање младих, заштита пензионера и наставак борбе против корупције и криминала.

Професор српског језика и кандидат за народног посланика Велинка Тошић истакла је потребу  отварања одељења државних факултета у Лозници, у циљу смањења трошкова студирања.

„Морамо створити повољнији пословни амбијент, у којем ће млади долазити брже до посла. Већа брига мора се посветити старим и немоћним лицима, а више средстава треба издвајати за унапређење живота на селу“, казала је Тошићева.

Члан Главног одбора СДПС Марко Стојановић рекао је да лидер те странке Расим Љајић заједно са Александром Вучићем чини добар тандем политичара популарних у народу, јер никада нису одбили ниједан ни најтежи задатак, не мислећи на себе, рејтинге и проценте.

„У нашим странкама највећа је концетрација добрих и паметних људи, који желе да раде и помогну Србији на путу опоравка“, казао је Стојановић.

Председник Градског одбора СДПС Лозница Мирослав Радуловић  рекао је да на локалном нивоу посебну пажњу треба посветити развоју пољопривреде, малих и средњих предузећа и туризму, јер у тим областима, има огроман простор за напредак.

Одборник СНС у Скупштини града Лознице Мирослав Савић указао је да једино пут који је трасирао Александар Вучић, значи бољитак Србији.

Говорили су и председник Градског одбора СПО Саша Сакић и представница младих привредника Бање Ковиљаче Александра Пурић.