Саопштења

Саопштење Уније жена српске напредне странке

Унија жена Српске напредне странке у  Лозницу поводом 8.марта међународног дана жена подсетила је да се овај датум обележава у сећање на борбу за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца, што је један од главних циљева Уније жена СНС.   

„ Жене су биле и биће стуб, будућност Србије и најзначајније опредељење у раду Уније жена.  Економско оснаживање жена посебно  оснаживање жена у руралним подручјима, развој њиховог политичког активизма, као и буђење свести код политички пасивних жена о значају и улози жене у политици обзиром да оне чине половину гласачког тела. Неопходно је и данас али и свих осталих дана у години указивати и наставити да се боримо за равноправност, против дискриминације и насиља над женама, и то у свим сегментима живота: у јавном и политичком, на тржишту рада, у образовним установама.

Српска напредна странка је свесна да је породица основа здравог друштва. Због тога је брига о породици приоритет у социјалној политици, уз посебну бригу о жени.Обнављање становништва и стимулација свим инструментима државне и здравствене политике рађања здравог потомства од пресудног је значаја  јер без обнове становништва немају смисла ни држава, ни закони, ни здравствена политика.  Рађање и очување деце је императив сваке политике и услов опстанка нације и државе. Озбиљна  популациона политика коју спроводи Српска напредна странке реализује се  кроз  мере финансијске подршке које су окренуте ка  женама, трудницама, породиљама  и мајкама  са малом децом .“

 

Унија жена истиче равноправан третман који припаднице лепшег пола имају у раду странке и да су заступљене у великом броју на листама кандидата за одборнике и листи кандидата за народне посланике. „ Самим тим јасно је да Српска напредна странка има потпуно равноправан третман и афирмише квалитетне и успешне жене у својим редовима и пружа им подршку да заједнички градимо бољу и успешну будућност Србије. Наставићемо  да се боримо против свих оних који мисле да се дискриминацијом и насиљем над женама може нешто постићи. Само заједно са женама Србија иде сигурним кораком у будућност.“

Унија жена Градског одбора честита међународни дан жена суграђанкама у Лозници уз поруку  -  „  За Лозницу, За Србију - за нашу децу!  Драге наше даме срећан вам 8.март!

 

 

 

Извор: ГрО СНС Лозница