Саопштења

ЂУРИЋ: ЂИЛАС И ЂОРЂЕВИЋ НЕОДОЉИВО ПОДСЕЋАЈУ НА БАНДИТСКИ ТАНДЕМ

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ / 22.05.2020.

 

Марко Ђурић

потпредседник Главног одбора Српске напредне странкe

 

Навикли смо већ да Млађан Ђорђевић и девизни милионер Драган Ђилас свакодневно клевећу председника и његову породицу. Међутим, Ђиласов саветник Ђорђевић, за потребе тајкунове политике, вређа и патријарха Српске православне цркве, Његову Светост г. Иринеја. Овиме Ђилас и Ђорђевић показују да нема ниједне институције или светиње коју нису спремни да покушају да изложе кампањи мржње и увреда.

Ђилас и Ђорђевић не личе на камионџије, али неодољиво подсећају на бандитске тандеме какви су били рецимо Бони и Клајд, јер пљачка је била основни принцип њихове владавине, а исти тај бандитски менталитет и данас их нагони да нападају темељне институције нашег друштва.

Ђорђевић чак и Српску православну цркву доживљава само као један од сефова које треба обити како би се намирило похлепно властољубље камариле окупљене око Драгана Ђиласа.

Специјални задатак Млађана Ђорђевића је годинама уназад стварање раскола у Српској православној цркви, и разумљиво је што га вређа решеност патријарха Иринеја да по сваку цену спречи да црква буде инструментализована у Ђиласовим превратничким шемама.

Српска православна црква је у временима највећих изазова за наш народ била темељ националног опстанака, и институцију коју нису успели да развале ни Османлије ни толики други освајачи, па је неће развалити ни Драган Ђилас и Млађан Ђорђевић.

И када већ говори о Црној Гори, Ђорђевић би, као некадашњи секретар Државног савета за Србе у региону и саветник председника Републике, требало да се сети да су управо он и људи за које је радио од стотина хиљада Срба у матици направили Србе у региону.

За пљачке и отимачине се изричу затворске казне и чак и најокорелији бандити могу да се рехабилитују, али за злочин разбијања сопствене земље свакако нема заборава.

 

 

 

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА