Новости

Вуков сабор: Беседа за памћење

Први пут у 84 године дугој традицији саборовања, председник Републике Србије је дошао у постојбину творца српског писма и одржао беседу која ће заувек остати у памћењу свих грађана Јадра, Подриња и целе Србије.
Истакавши да Вук Стефановић Караџић на основу свог целокупног дела може да се стави раме уз раме са Николом Теслом, подвукао је да је Сабор у Тршићу данас најважнији скуп у Србији.
„Домаћини су рекли да је Вук био велики Европљанин и грађанин света, али је пре свега био велики Србин и када би био у милости и у немилости српских владара", подвукао је Вучић и додао да Вук чак и у време прогона није доводио у питање патриотизам и љубав према Србији.
Изражавајући посебно задовољство што на завршној свечаности у Тршићу присуствује велики број младих, истакао је да је јако поносан што је први председник Србије који се обраћа на Сабору у Тршићу.
Знали су то окупљени грађани Лознице, Јадра, Подриња да награде искреним аплаузима, чиме су показали велико поштовање према свом Председнику, његовом неуморном раду, енергији и борби за Србију и бољи живот њених грађана.