Новости

ВЕСИЋ: НАШИ НАЈСТАРИЈИ СУГРАЂАНИ НИСУ САМИ

Поделом пакета за 173 хиљаде пензионера који имају примања мања од 30 хиљада динара и 900 пакета за старије од 65 година који немају пензију на територији Београда, град током епидемије корона вируса, најстаријим суграђанима жели да покаже да нису сами и да брине о њима, изјавио је заменик градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је рекао да ће Центри за социјални рад позивати пензионере и најављивати им долазак.

"Пакети ће бити остављани испред њихових врата, без контакта и тако ће најсиромашнији пензионери добити најосновније намирнице које поклањају Град Београд и Привредна комора Србије", рекао је Весић.

Весић је додао да је пакет тежак 8,5 килограма и да ће у њему бити брашно, шећер, уље, детерџент, сапун, тоалет папир, тестенина и паштета.

Одговарајући на питање како се Београд бори са овом епидемијом, Весић је рекао да Београд спроводи мере Владе Србије у оквиру својих надлежности.

"Обуставили смо јавни превоз, што није лако за двомилионски град, затворили угоститељске објекте, паркове, а делимично и јавне пијаце, нагласио је Весић.

Весић је указао да је Србија у овој кризи показала да је боље организована од многих богатијих држава, а Београд да је боље организован од многих градова.

"Најзаслужнији за то су председник Вучић и Влада који су на време упознали наш народ са тим шта нас чека и предузели мере да се ширење болести заустави", рекао је Весић.

Говорећи о волонтерима, Весић је истакао да је Београд град хероја и да је ова криза изродила много непознатих хероја који чине све да би помогли људима око себе. Хероји су они који помажу комшијама, новинари, полицајци, истакао је Весић.

На питање да ли има неке информације о могућности да буду изоловани поједини делови Београда, Весић је одговорио да је Београд највеће жариште епидемије, поготово центар града.

"Епидемиолози сматрају да постоји могућност да се центар града посебно затвори, а то значи да се спречи мешање људи из центра града са другим деловима града како би се сузбила епидемија. Да ли ће доћи до те мере зависи од тога шта ће предложити епидемиолози, и наши и кинески", рекао је Весић.

Весић је нагласио да се сада види колико су важни дипломатски контакти председника Србије Александра Вучића не само са кинеским председником, већ и са другим светским лидерима.

"Погледајте само какву смо помоћ добили од Кине. Само захваљујући одлучности председника Вучића и нашим епидемиолозима који предлажу сваку меру успели смо за сада да избегнемо страшни италијански сценарио. Да ли ће тако бити до краја зависи само од нас и наше дисциплине. Зато, издржимо Београђани!, поручио је Весић.

 

 

 

Извор: Танјуг/Ало