Новости

БРНАБИЋ: ПРИШТИНСКИ МЕДИЈИ ХВАЛЕ ЂИЛАСА И ЂИЛАСОВУ ОПОЗИЦИЈУ

У Специјалном програму телевизије Информер гостовала је председница Владе Републике Србије Ана Брнабић која је коментарисала срамотна дешавања у Скупштини Србије.

Брнабић је истакла да данас у Скупштини нисмо могли да чујемо ни један једини предлог ни за председавајућег, ни било кога другог.

"Данас је конституисање новог састава и потврда мандата. Они су се надали да ће то бити након седнице Европског парламента. Ми смо обећали грађанима да ће тај посао бити ефикасан и да је важно да наши грађани добију институције што пре. Поново лажу да је то преседан и да се то никада није десило. Десило се и 2012. и 2020. године. Да будем искрена, не мислим да постоји унапред смишљен план. Више није ни из дана у дан, већ из минута у минут. Видимо одмах да они добијају позитиван одговор из Приштине. Приштински медији хвале Ђиласа и Ђиласову опозицију. Нису могли да виде сузавац, али су хтели да то раде исто као и Курти. Ипак има звиждања", рекла Брнабић.

Брнабић је упоредила Европски парламент са Парламентом наше земље и истакла да ће опозиција изразити дубоко поштовање Европском парламенту где се земље Европске уније залажу за увођење санкција Србији и Косово и Метохију називају Републиком Косово.

"У Европском парламенту већину чине оне политичке групације које Косово називају Република Косово и Метохија. Они се на Републику Косово реферишу као на међународно признату државу. Ту се критикује Србија и Александар Вучић јер кршимо Устав Републике Косово! Када они буду прекосутра у Европском парламенту јер су их позвали да присуствују, моје питање је да ли ће се они понашати овако у Европском парламенту онако како су се понашали у српском, или ће им указати поштовање? А видећете да ће им указати поштовање. Да ли ће се они понашати према њима као што су се данас понашали према проф. др Стојану Раденовићу? Он је један од сто најутицајнијих светских математичара. Хоће тамо псовати и претити или ће показати најдубље поштовање према људима који су ту да траже увођење санкција Србији и који призању независно Косово? Све је почело тиме што је Бркић псовао мајку Александру Вучићу и претио му убиством и то на првом митингу "Србија против насиља", рекла је Брнабић.

 

 

 

Извор: Информер